Collectief aanbod: meer plezier, minder stress in het ouderschap
Ken je dat gevoel; dat je in een spagaat zit tussen enerzijds vertragen om af te stemmen op je kind, anderzijds de druk vanuit de samenleving en werk. Voor de buitenwereld ziet jouw leven er bruisend uit. Je hebt een fijn gezin en goede baan.
Toch kan je diepgaand contact met anderen missen in je dagelijks leven of je voelt je alleen in een situatie die mensen niet begrijpen, bijvoorbeeld over hoe jouw kind reageert in bepaalde situaties.
Zou je je netwerk willen vergroten met andere (jonge) ouders om te sparren over lastige situaties met gevoelige kinderen?
Zou je in contact willen komen met (jonge) ouders met vergelijkbare ervaringen?
Zou je meer ontspanning, verbinding en plezier willen ervaren in het contact met anderen?
Zou je het fijn vinden om een groepje mensen te leren kennen om elkaar te supporten, te lachen, te relativeren tijdens een wandeling in het bos?
Wij organiseren drie themagerichte sessies op vrijdagmorgen tussen 9 en 11 uur.
MIjn missie? Ik wil graag op een positieve manier verschil maken en mensen met elkaar verbinden in onze steeds verder individualiserende samenleving. Ik knutselde een filmpje met een knipoog hierover.
Deze pure reactie kreeg ik van een lief en leuk persoon, goede moeder (40 jaar) èn 80% werkende ouder uit mijn kennissenkring met jonge kinderen. Ik deel dit graag met jullie (geanonimiseerd en met haar toestemming):
Heel inspirerend Arjanke! En een veelzeggend filmpje, zo herkenbaar! Ik herken mezelf. Ik heb wel voldoende netwerk maar met een enkeling praat ik over mijn zorgen!
En die schaamte ken ik ook, net als mijn man, gisteren nog toen Rick aan het schoolplein ontplofte omdat zijn speelafspraak niet door kon gaan en Storm niet tegen zijn nat wordende broek kon en op een paraplu stond te trappen 🙈🙈🙈.
En toch zie ik dan ook deze ochtend een andere moeder die haar kind niet mee krijgt naar binnen. Zij met wangen zó rood van schaamte. En ik denk alleen maar 'ahhh dat gebeurt bij anderen dus ook, fijn om te zien!'
Maar het màg in deze maatschappij bijna niet meer dat een kind stampvoetend staat te krijsen, terwijl; zouden we toch allemaal wel eens willen doen? Of DENKEN we alleen maar dat dat niet mag en gebeurt het toch bij iedereen wel eens?
Ik heb ook veel aan de oudere dames van mijn yogaclub (de meesten zijn al oma). Als ik heb iets vertel of me hardop afvraag 'wat moet ik dààrmee doen?' bieden ze me uit hun eigen verhalen geruststelling, wat ervoor zorgt dat ik niet direct naar een therapeut ren met Rick vanwege zijn driftig gedrag....
Die tendens is er ook hè; het is gedrag dat heel ingewikkeld is. Stel je een stevige grens als je kind je schopt? of geef je juist een liefdevolle knuffel en begrens je vanuit zachtheid met woorden?
Meteen denk ik dan aan het aanbod van bijv. hulp bij prikkelverwerking, een kindertherapeut..... die tendens is ook best zorgelijk maar maakt mij als jonge moeder heel nerveus, de verantwoordelijkheid voelt heel groot, als je het gedrag er laat zijn, misschien wel voor een jaar met ups en downs, komt het dan wel goed? En als het dan toch niet over gaat, dat je achteraf dan denkt 'waarom heb ik geen gebruik gemaakt van al dat hulpaanbod zoals therapie’. En als die fase wel weer vanzelf voorbij gaat dan denk je ‘och, het ging vanzelf weer voorbij dus’.
Dan nog het hele digitale gebeuren, dat is ook lastig vind ik. Een leerkracht stuurt een bericht over iets wat Storm gedaan zou hebben. Natuurlijk hebben wij het daar met hem over en achteraf bleek het verhaal iets anders in elkaar te steken. Ik had het fijn gevonden dat de leerkracht mij ‘live’ had aangesproken. Dan kon ik vragen 'gebeurt dit dan vaker?' Hoe reageerde ons zoontje? Etc. Dan heb je INTERACTIE. Door dat hele digitale heb je dat niet meer.
Ik geloof dat ik je eerste aanmelding zou kunnen zijn😊😊. Is er belangstelling? Als mensen eerlijk durven te zijn dan is er veel behoefte!
Heb jij ook zo'n verhaal wat je met mij zou willen delen en/of met lezers van deze site? Stuur me een email!
Herkenning en erkenning is vaak al troostend en helend. Je bent niet de enige die soms worstelt met het ouderschap!
Samenvattend:
Je hebt een kind wat (net even) een andere aanpak nodig heeft dan het gemiddelde kind (voor zover dat bestaat…😉). Dit kan te maken hebben met life-events in het gezinsleven, ontwikkelingsproblematiek of een medische voorgeschiedenis. Er wordt meer van je gevraagd als ouder.
Je kind kampt met een hogere gevoeligheid en meer problemen met spannings- en emotieregulatie. Dit heeft een impact op de draaglast en draagkracht van jouw gezin.
Mijn missie in deze is om jullie als ouders aan elkaar te verbinden, verdiepend contact en (h)erkenning te creëren, elkaar supporten en inspireren.
Doel:
Wanneer en wat?
14-03-2025 9.00-11.00 uur; Spanning- en emotieregulatie.
11-04-2025 9.00-11.00 uur; Zelfzorg, me time, balans, het speelse kind in jezelf.
16-05-2025 9.00-11.00 uur; Relativeren, normaliseren, de schaamte voorbij, hulp durven vragen binnen je eigen netwerk, je netwerk actief uitbreiden.
Aansluitend kan er op eigen gelegenheid in de buurt van waar we afspreken nog een kop koffie of thee gedronken worden.
Waar?
Op een goed bereikbare plaats in de natuur rondom Nijmegen. Dit hoor je bij opgave.
Bij slecht weer binnen op locatie centraal gelegen.
Verder:
Stuur een email met onderwerp “groep” als je graag mee wilt doen of nog vragen of twijfels hebt.
Er is ruimte voor zes deelnemers. Begeleid door een yoga-docent en vaktherapeut. Wie ik ben dat kun je terugvinden op deze pagina, op www.speltherapienijmegen.nl of op LinkedIn. Wil je meer weten over Jacqueline? Kijk dan op: https://yogaluna.nl/
Totale investering; 3 x 45 euro = 135 euro.
Dit kan vanuit de aanvullende verzekering soms (deels) vergoed worden onder de noemer "alternatieve therapie" of omdat ik ben aangesloten bij de RBCZ en FVB. Informeer hiernaar bij je eigen verzekering.
Extra optie: Indien gewenst kunnen we vooraf en achteraf een halve of hele individuele sessie plannen om je persoonlijke doelen voor te bespreken en te evalueren.
Bij de samenstelling van de groepen maak ik een inschatting of mensen bij elkaar passen. Een open-mind is voor mij een belangrijke waarde. Ik heb een groot hart en vanuit betrokkenheid bij jou als medemens zal ik mijn best doen om je uit te nodigen voor een passende groep. Tegelijk is mijn wens om mensen blijvend aan elkaar te verbinden in het ouderschap en wil ik de ruimte hebben om op basis van mijn intuïtie groepen te maken. Dit kan zijn op basis van opleidingsniveau, op basis van leeftijd van de kinderen, aard van de problematiek van de kinderen, leefstijl of op basis van de wijk waarin je woont. Op basis van bijvoorbeeld een on-line kennismaking maak ik een inschatting of ik een passend aanbod kan doen.